Ημερολόγιο Αμπελουργού

Κούσουλας Κώστας
Sales price 15,00 €
Discount -2,00 €
Description

Όπως ανέκαθεν συνηθίζεται να γίνεται, το γεωργικό έτος για όλες τις καλλιέργειες, ετήσιες ή πολυετείς, να αρχίζει απ' το φθινόπωρο, έτσι νομίζουμε πως πρέπει να γίνει και με το αμπέλι.

Το αμπέλι, παρότι δεν είναι ετήσιο φυτό, εντούτοις ακολουθεί τον ίδιο κανόνα: το γεωργικό του έτος αρχίζει μετά τη συγκομιδή του τελικού προϊόντος, δηλαδή των σταφυλιών της προηγούμενης χρονιάς, και τελειώνει με τη συγκομιδή των σταφυλιών της νέας χρονιάς.

Τέλος, νομίζουμε ότι, για το αμπέλι, υπάρχει ακόμα ένας πρόσθετος λόγος για ν’ αρχίσουμε και να τελειώσουμε έτσι το καλλιεργητικό του έτος: αμέσως μετά τον τρυγητό, ακριβώς τότε, έχει τις πρώτες ανάγκες και απαιτεί τις πρώτες φροντίδες μας. προκειμένου ν’ αναλάβει αμέσως απ` την εξαντλητική κυριολεκτικά προσπά­θεια που κατέβαλε, για να ωριμάσει τους ωραίους καρπούς του. τα σταφύλια.

Αρχίζουμε λοιπόν το καλλιεργητικό έτος του αμπελιού απ' το Σεπτέμβριο του κάθε έτους. Αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε και να υπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες του, πράγμα που θα αποβεί τελικά προς όφελός μας.

Στόχος μας πάντα η καλύτερη ποιότητα.

Γνώμες πελατών

There are yet no reviews for this product.

Τα νέα μας

E-shop

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μετράει στο σύνολό του 83 προϊόντα. Περιοδικά αλλά και βιβλία, για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες, για το κρασί και το αμπέλι αλλά και για τα αποστάγματα, τον ζύθο και την γαστρονομία. Όλα τους περιμένουν για μια θέση στην βιβλιοθήκη σας!

Latest News

Συνδρομή

Γραφτείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, την παλαιότερη ελληνική επιστημονική έκδοση στον Αμπελοοινικό χώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…