Επιστολή της ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ στην Cité du Vin για την Ελληνική παρουσία

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Αμπελοινικού και Αγροτικού Εξοπλισμού Vinitech – Siffel που πραγματοποιήθηκε στο Bordeaux μεταξύ 29/11 και 1/12, το περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ - με εκπρόσωπο την κα. Τζέλα Βέκιου - είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ξεναγηθεί Cité du Vin, ένα μουσείου του οίνου και της αμπέλου που όμοιό του δεν υπάρχει στο κόσμο.

Το μουσείο, που άνοιξε τις πύλες του το καλοκαίρι του 2016 και σας συστήνουμε να επισκεφθείτε, στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό υπερμοντέρνο κτήριο. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και στο εσωτερικό τα εκθέματά του, τα οποία παρουσιάζονται με ένα διαδραστικό τρόπο αξιοποιώντας κάθε σύγχρονη δυνατή τεχνολογική λύση (ολογράμματα, ανιχνευτές κίνησης κλπ).

Ανάμεσα στα εκθέματα ένα μας τράβηξε την προσοχή, το E-vine. Πρόκειται για μια δενδροειεδή ξυλοκατασκευή, όπου στα φύλα της αναγράφονται οι ποικιλίες της αμπέλου από όλο τον κόσμο. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι απουσιάζουν οι ελληνικές, πράγμα που μας ώθησε να απευθύνουμε, στους υπεύθυνους του μουσείου την πιο κάτω επιστολή, προτείνοντας κάθε δυνατή βοήθεια από το περιοδικό μας στην επιλογή των ποικιλιών και την συγκέντρωση των στοιχείων τους.

Στο Περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ περιμένουμε ότι η πρότασή μας θα εισακουστεί και οι ελληνικές ποικιλίες θα βρεθούν στην θέση που τους αξίζει, καθώς από την Ελλάδα, διοχετεύθηκαν οι γνώσεις της αμπελοκαλλιέργειες στην Δυτική Ευρώπη και κυρίως στην Γαλλία, πριν από 2.500 χρόνια.

Share this article

Latest news

E-shop

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μετράει στο σύνολό του 83 προϊόντα. Περιοδικά αλλά και βιβλία, για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες, για το κρασί και το αμπέλι αλλά και για τα αποστάγματα, τον ζύθο και την γαστρονομία. Όλα τους περιμένουν για μια θέση στην βιβλιοθήκη σας!

Συνδρομή

Γραφτείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, την παλαιότερη ελληνική επιστημονική έκδοση στον Αμπελοοινικό χώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…