Το κρητικό κρασί στο Όσλο της Νορβηγίας

Για πρώτη φορά, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας το Όσλο, όπου πραγματοποιήθηκε μία οργανωμένη παρουσίαση του Κρητικού Αμπελώνα. Στο «Det Norske Teatret», οργανώθηκε ένα μοναδικό master class για το κρητικό κρασί, με επίκεντρο τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού.

Η δράση αυτή χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους και είχε ως βασικό σκοπό την προώθηση των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. οίνων του νησιού (λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά κρασιά). Η παρουσίαση έγινε από τον δημοσιογράφο οίνου και συγγραφέα, Νίκο Μάνεση και τον Οινολόγο – Αμπελουργό  Μανώλη Σταφυλάκη.

Οι άνω των 60 προσκεκλημένοι, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από Κρήτη, δοκιμάζοντας κρητικές ποικιλίες και μαθαίνοντας για την ιστορία του Κρητικού κρασιού και το Kρητικό terroir. Η παρουσίαση ενθουσίασε το Νορβηγικό επαγγελματικό κοινό, το οποίο υπήρξε ιδιαίτερα ενεργό, κατά την γευσιγνωσία των τοπικών ποικιλιών. Στο master class παρευρέθηκε πλήθος δημοσιογράφων γαστρονομίας, άνθρωποι του Κρατικού Μονοπωλίου και εισαγωγείς της Νορβηγίας. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Νορβηγία υποστήριξε  θερμά αυτή την προσπάθεια με εκπρόσωπο τον Κωνσταντίνο Λίζο.

Επιμένοντας συλλογικά, με τέτοιου είδους δράσεις εξωστρέφειας για την διεθνή προβολή του Κρητικού Αμπελώνα, το Δικτύου Οινοποιών Κρήτης αποσκοπεί στην ενίσχυση των πολύχρονων προσπαθειών, ως προς την ανάδειξη του εμφιαλωμένου κρητικού κρασιού και συγχρόνως της Κρήτης σε έναν ποιοτικό οινικό προορισμό.

Last modified on Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 22:12
Tagged under
Share this article

Τα νέα μας

E-shop

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μετράει στο σύνολό του 83 προϊόντα. Περιοδικά αλλά και βιβλία, για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες, για το κρασί και το αμπέλι αλλά και για τα αποστάγματα, τον ζύθο και την γαστρονομία. Όλα τους περιμένουν για μια θέση στην βιβλιοθήκη σας!

Latest News

Συνδρομή

Γραφτείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, την παλαιότερη ελληνική επιστημονική έκδοση στον Αμπελοοινικό χώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…