Στο New York Wine Experience διακρίθηκε το Grand Reserve Naoussa Boutari

Ένα μοναδικό ελληνικό κρασί διακρίνεται για πολλοστή φορά και ξεχωρίζει ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.

Tο Grand Reserve Naoussa Boutari 2008 ήταν φέτος το μοναδικό ελληνικό κρασί ανάμεσα σε 250 από 15 χώρες που απέσπασε το Wine Spectators Critics’ Award, στο Grand Tasting του New York Wine Experience, ένα μοναδικό παγκόσμιο οινικό γεγονός που καθιερώθηκε ως ετήσιος θεσμός για τους επαγγελματίες και καταναλωτές.

Το New York Wine Experience διοργανώνεται από το κορυφαίο περιοδικό οίνου Wine Spectator και αποτελεί μια μοναδική κάθε χρόνο ευκαιρία δοκιμής των καλύτερων κρασιών του κόσμου. Η διάκριση είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού το Grand Reserve Νάουσσα Μπουτάρη δοκιμάστηκε δίπλα σε εμβληματικά κρασιά του κόσμου όπως: Château d’Yquem, Penfolds, Ornellaia, Opus One, Château Lafite Rothschild και Vega Sicilia.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που παρουσιάζεται ελληνικό, ερυθρό κρασί στην εν λόγω διοργάνωση. Το 2015 και πάλι η οινοποιία Μπουτάρη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου οινικού κόσμου και εκπροσωπήθηκε με το ιστορικό κρασί Νάουσσα Μπουτάρη 2011, που είχε αποσπάσει εξίσου καταπληκτικές κριτικές και βαθμολογίες.

Ο Δρ. Ιωάννης Βογιατζής, οινολόγος και Γενικός Διευθυντής της Μπουτάρη ΑΕ, δήλωσε για τη σημαντική βράβευση του Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη: «Η διάκριση αυτή δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το Grande Reserve ενσωματώνει την παράδοση, την τεχνογνωσία πέντε γενιών, την προσήλωσή μας στην ποιότητα, την τυπικότητα των ποικιλιών μας, τον οινικό πλούτο της Νάουσας και της Ελλάδας μας. Η ετικέτα αυτή είναι το «θησαυροφυλάκιο» και ο πρεσβευτής του ελληνικού ερυθρού παλαιωμένου οίνου σε όλον τον κόσμο, γεμίζοντάς μας εθνική περηφάνια και επιβραβεύοντας την Οινοποιία μας».

Το Grande Reserve Νάουσσα Μπουτάρη έχει ταυτιστεί με την οινοποιία Μπουτάρη, αφού είναι ένα από τα πρώτα και γνωστότερα κρασιά της. Ένα αυθεντικό δείγμα ερυθρού παλαίωσης που εισήγαγε για πρώτη φορά στην αγορά την έννοια της περιορισμένης και ελεγχόμενης παραγωγής από σταφύλια επιλεγμένων αμπελώνων. Ένα κρασί ορόσημο των δυνατοτήτων του Ξινόμαυρου.

Last modified on Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 12:56
Tagged under
Share this article

Τα νέα μας

Latest News

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «ΕΓΓΡΑΦΗ»:

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
210.67 16 932

Ημέρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας:
10.00 - 18.00

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…