Ευρωπαϊκή πρωτιά για το Κτήμα Λαντίδη από την Νεμέα

Μεγάλη επιτυχία για το Κτήμα Λαντίδη από την οινική περιοχή της Νεμέας, όπου συγκαταλέγεται μέσα στα τρία οινοποιεία στην Ευρώπη που συστεγάζουν μαζί με το οινοποιείο τους και βαρελάδικο, για την κατασκευή μέρους από τα δρύινα βαρέλια που χρησιμοποιούνται για την παλαίωση των κρασιών τους.

Η τέχνη του βαρελιού απαιτεί γνώση και χρόνο, καθώς για να φτιαχτεί από το ξεκίνημα ένα δρύινο βαρέλι 300 λίτρων χρειάζονται 3 ημέρες σκληρής δημιουργικής δουλειάς. Η πρώτη ύλη για το Κτήμα Λαντίδη προέρχεται από Καυκασιανό Ρωσικό δρυ, οπού καταφθάνει στο οινοποιείο και αφού ξεραθεί μέσα στους αμπελώνες του κτήματος, στην συνέχεια μπαίνει σε διαδικασία ολοκλήρωσης σε ειδικό χώρο μέσα στο κτήμα.

Με αυτή την επίπονη πολλές φορές διαδικασία στο Κτήμα Λαντίδη μπορούν να δημιουργήσουν τεχνικούς τρόπους καψίματος (καπνίσματος) του δρύ, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό για την παλαίωση των κρασιών.

Το Κτήμα Λαντίδη βρίσκεται στην Πελοπόννησο, στην περιοχή της Νεμέας και είναι επισκέψιμο για τους λάτρεις μιας ολοκληρωμένης οινικής εμπειρίας.

Τα κρασιά Λαντίδη τα βρίσκετε σε κάβες και εστιατόρια.

Last modified on Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 12:45
Tagged under
Share this article

Τα νέα μας

Latest News

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «ΕΓΓΡΑΦΗ»:

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
210.67 16 932

Ημέρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας:
10.00 - 18.00

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…