Οι νέες ετικέτες του Κτήματος Λαντίδη

1) ΕΡΓΟ ΛΑΝΤΙΔΗ λευκό / ERGO LANTIDES white

Ποικιλία : Sauvignon Blanc, οίνος λευκός ξηρός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος

Το Έργο λευκό του κτήματος Λαντίδη δημιουργείται στην πανέμορφη κοιλάδα της Σκοτεινής του νομού Αργολίδας, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Το πλούσιο σε νερό υπέδαφός της καθώς και η μικρή ηλιοφάνεια της κοιλάδας, είναι οι λόγοι για τους οποίους το Έργο Λαντίδη Sauvignon Blanc μας ταξιδεύει με τα πλούσια αρώματά του και τη φρεσκάδα του.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Σύγχρονη μέθοδος οινοποίησης με ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες για την καλύτερη διατήρηση των αρωμάτων. Κρασί με έντονα αρώματα με χαρακτηριστικότερα αυτά των καλοκαιρινών και εξωτικών φρούτων όπως ανανάς, μάγκο, μήλο, αχλάδι, λεμονανθούς καθώς και φρέσκο πράσινο χορτάρι. Στο στόμα η φρεσκάδα της ποικιλίας σε συνδυασμό με την μαλακή οξύτητα και τα δροσερά φρουτώδη χαρακτηριστικά, μας δίνουν ένα μοντέρνο και ιδιαίτερο κρασί.

2) ΕΡΓΟ ΛΑΝΤΙΔΗ ροζέ / ERGO LANTIDES roze

Ποικιλία : Cabernet Sauvignon, οίνος ροζέ ξηρός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος

Το Έργο ροζέ του κτήματος Λαντίδη δημιουργείται στο μοναδικό μικροκλίμα του Ασπρόκαμπου Νεμέας, σε υψόμετρο 700-750 μέτρων. Το ασβεστοαργυλώδες υπέδαφος, η μεγάλη κλίση του αμπελιού (έως και 40Ο) η οποία συμβάλει στην πλήρη αποστράγγιση του νερού και η ανατολική έκθεση του αμπελώνα είναι αυτά τα στοιχεία για τα οποία το Έργο Cabernet Sauvignon, θεωρείται πολύ μοναδικό, όντας και από τα ελάχιστα Cabernet Sauvignon ροζέ στην Ελλάδα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Το Έργο ροζέ διαθέτει έντονο και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα και αμέσως μας θυμίζει ροδάκινο, φραμπουάζ καθώς και τριαντάφυλλο. Η γεύση του είναι ισορροπημένη και πλούσια θυμίζει φρέσκα φρούτα του δάσους. Απολαύστε το απλά δροσερό.

3) ΕΡΓΟ ΝΕΜΕΑ ΛΑΝΤΙΔΗ π.ο.π ερυθρό / ERGO ΝΕΜΕΑ LANTIDES p.d.o. red

Ποικιλία : Αγιωργίτικο, οίνος ερυθρός ξηρός. Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Η Νεμέα του κτήματος Λαντίδη, ‘Εργο του μοναδικού μικροκλίματος των δύο αμπελώνων στον Ασπρόκαμπο και στο Κούτσι της Νεμέας, σε υψόμετρο 700-750 μέτρων, είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του Κτήματος Λαντίδη. Το ασβεστοαργυλώδες υπέδαφος, η μεγάλη κλίση του αμπελιού (έως και 40Ο) η οποία συμβάλει στην πλήρη αποστράγγιση του νερού, και η ανατολική έκθεση των αμπελώνων είναι αυτά τα στοιχεία για τα οποία το Έργο Νεμέα Λαντίδη, πετυχαίνει να αποτυπώσει στην γεύση και τον ουρανίσκο μας την πραγματική δύναμη της ποικιλίας Αγιωργίτικο.

XΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Αρωματικά κυριαρχούν μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι και γλυκόριζα ενώ γευστικά θα συναντήσει κανείς νότες πυρηνόκαρπων φρούτων όπως κεράσι και δαμάσκηνο αποξηραμένο. Η Νεμέα Λαντίδη ‘‘ξεκουράστηκε’’ για 14 μήνες σε δρύινα βαρέλια απο τα δάση του Allier της Γαλλίας & του Καυκάσου της Ρωσίας. Κρασί που επιδέχεται παλαίωση σε συνθήκες κάβας μέχρι και οκτώ χρόνια.

Last modified on Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 15:22
Tagged under
Share this article

Τα νέα μας

Latest News

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «ΕΓΓΡΑΦΗ»:

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
210.67 16 932

Ημέρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας:
10.00 - 18.00

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…