Δ.Τ. ΣΕΟ // Αναμένουμε επιβεβαίωση επιτέλους της απόφασης για κατάργηση του φόρου στο κρασί!

Με έντονο ενδιαφέρον ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου υποδέχεται την ανεπίσημη πληροφορία ότι η Κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί. Από την πρώτη στιγμή, ο Σ.Ε.Ο. εξέφρασε την αμετάκλητη και ανεπιφύλακτη θέση ότι το μέτρο θα πρέπει να αποσυρθεί.  

Όπως είχε προειδοποιήσει ο Σύνδεσμος, αλλά και το σύνολο των φορέων του κλάδου, τα έσοδα από το μέτρο αυτό θα ήταν ισχνά. Τα επίσημα στοιχεία για το 2016 μάς επιβεβαιώνουν πλήρως και οδηγούν την Ελληνική Πολιτεία στο να επανεξετάσει την σκοπιμότητα του μέτρου.

Εξάλλου, το σχετικό δημοσιονομικό μέτρο οδήγησε σε εκτίναξη της παράνομης διακίνησης κρασιού προκαλώντας απορρύθμιση της αγοράς και τεράστια προβλήματα στις οινοποιητικές επιχειρήσεις, που δοκιμάζονταν ήδη από την κρίση.

Μένει να δούμε αν αυτή η ανεπίσημη πληροφόρηση θα επιβεβαιωθεί και θα οδηγήσει πράγματι στην άμεση κατάργηση του μέτρου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρόκειται για θετική εξέλιξη για έναν εξωστρεφή και δημιουργικό κλάδο της οικονομίας όπως ο αμπελοοινικός. Αναμένουμε…

Last modified on Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 16:43
Tagged under
Share this article

Τα νέα μας

Latest News

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «ΕΓΓΡΑΦΗ»:

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
210.67 16 932

Ημέρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας:
10.00 - 18.00

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…