Χρήση Drone για την αποφυγή παγετού στις γεωργικές καλλιέργειες

Ο Gerard Strumpler, ένας παραγωγός μύρτιλων στη Γαλλία, σκέφτηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιεί Drone για την αποφυγή παγετού στις γεωργικές καλλιέργειες.

Το σχέδιο έχει τίτλο "Protégel" και χρησιμοποιεί Drone το οποίο θα πετάει πάνω από τις γεωργικές καλλιέργειες και θα "σπρώχνει" τον αέρα με σκοπό να εμποδίζεται η δημιουργία πάγου στα φυτά. Σε συνδυασμό με το παραπάνω, ο Gerard Strumpler σκοπεύει να προσθέσει καυστήρες αερίου έτσι ώστε να προωθείται θερμότητα πάνω στις καλλιέργειες και να ανεβαίνει η θερμοκρασία κατά μερικούς βαθμούς παραπάνω για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Για αυτήν την ιδέα, ο Gerard Strumpler βραβεύτηκε με το βραβείο «Agreen start up» από το Δίκτυο Επιμελητηρίων Γεωργίας, το οποίο επιβραβεύει τις καινοτομίες στον γεωργικό τομέα.

Το πρωτότυπο είναι υπό κατασκευή και η πρώτη δοκιμή αναμένεται την άνοιξη του 2019 ενώ το πιθανό κόστος του Drone, κατά τον Gerard Strumpler, θα κυμαίνεται από 20.000 έως 30.000  ευρώ και θα περιλαμβάνει και εκπαίδευση χρήσης και συντήρηση.

Last modified on Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 13:56
Share this article

Τα νέα μας

E-shop

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μετράει στο σύνολό του 83 προϊόντα. Περιοδικά αλλά και βιβλία, για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες, για το κρασί και το αμπέλι αλλά και για τα αποστάγματα, τον ζύθο και την γαστρονομία. Όλα τους περιμένουν για μια θέση στην βιβλιοθήκη σας!

Latest News

Συνδρομή

Γραφτείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, την παλαιότερη ελληνική επιστημονική έκδοση στον Αμπελοοινικό χώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…