Αρχαιολόγοι στην Κίνα ανακάλυψαν κρασί από ρύζι 2.000 ετών μέσα σε μπρούντζινο δοχείο και αυτόματα κατατάσσεται σαν ένα από τα παλαιότερα ποτά που έχουν ανακαλυφθεί.

Το μπρούντζινο δοχείο βρέθηκε στην πόλη Σιάν από επιστήμονες του Αρχαιολογικού Ερευνητικού Ινστιτούτου της Σαάνζι που έκαναν εκσκαφές τάφων από τον Μάιο του 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Το κρασί από ρύζι ήταν μόλις 300ml και όπως λέει ο Δρ. Ζιάνγκ Γιανγκλιζένγκ του ινστιτούτου “Το κρασί ήταν άσπρο σαν γάλα και λίγο λασπώδες όταν το βρήκαμε”. Τα τεστ φανέρωσαν υψηλή συγκέντρωση από αμινοξέα, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα και έτσι κατατάσσεται μαζί με τα κίτρινα κρασιά από ρύζι που πίνουν σήμερα στην Κίνα.

Το μπρούντζινο δοχείο ανακαλύφθηκε σε τάφο ανθρώπου “εργατικής τάξης” που αποδεικνύει πως τα αλκοολούχα ποτά ήταν αρκετά διαδεδομένα στην κοινωνία κατά την δυναστεία Τσιν, την πρώτη δυναστεία της Κίνας (221 π.Χ. - 201 π.Χ.).

Συμπεραίνετε ότι ο ιδιοκτήτης του κρασιού ήταν στρατιώτης διότι μαζί με το μπρούντζινο δοχείο βρέθηκε και ένα μπρούντζινο σπαθί το οποίο φαινόταν χρησιμοποιημένο.

Last modified on Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 14:02
Share this article

Τα νέα μας

Latest News

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «ΕΓΓΡΑΦΗ»:

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
210.67 16 932

Ημέρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας:
10.00 - 18.00

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…