×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 936
Μεγάλη απάτη στα κρασιά “Côtes-du-Rhône” της Γαλλίας

Οι Γαλλικές αρχές ανακάλυψαν μία μεγάλη απάτη σχετικά με εμφιάλωση κρασιών της κοιλάδας τους Ροδανού στην Γαλλία.

480,000hl (εκατόλιτρα) επιτραπέζιου οίνου είχαν εμφιαλωθεί και πουληθεί ψευδώς ως κρασιά γνωστών Π.Ο.Π. περιοχών του Ροδανού όπως “Côtes-du-Rhône”, “Côtes-du-Rhône Villages” και “Chateauneuf-du-Pape” μεταξύ Οκτωβρίου του 2013 and Ιουνίου το 2016.480,000hl (εκατόλιτρα) ισούνται με δεκάδες εκατομμύρια μπουκάλια καθώς και το 15% της συνολικής παραγωγής των κρασιών “Côtes-du-Rhône”, ενώ θα μπορούσαν να γεμίσουν 13 πισίνες ολυμπιακού μεγέθους. 


Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, Καταναλωτών και Καταστολής της Απάτης στη Γαλλία (DGCCRF) δεν αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας εμφιάλωσης υπεύθυνης για αυτή την απάτη ούτε τις αγορές στις οποίες πουλήθηκαν οι φιάλες. Δήλωσε επίσης πως αυτή η υπόθεση έκανε πολύ κακή χρήση της Π.Ο.Π. “Côtes-du-Rhône”.

Οι Γαλλικές αρχές έχουν ήδη έναν πιθανό ύποπτο υπό κράτηση, τον Raphaël Michel, ιδιοκτήτη μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμφιάλωσης χύμα κρασιού της Γαλλίας, και αναμένεται το δικαστήριο. Ταυτόχρονα, αρκετοί συνεταιρισμοί οινοπαραγωγών συσπειρώνονται για να υποβάλουν τις δικές τους μηνύσεις σχετικά με την καταστροφή της φήμης της οινοπαραγωγικής περιοχής τους.

Share this article

Τα νέα μας

E-shop

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μετράει στο σύνολό του 83 προϊόντα. Περιοδικά αλλά και βιβλία, για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες, για το κρασί και το αμπέλι αλλά και για τα αποστάγματα, τον ζύθο και την γαστρονομία. Όλα τους περιμένουν για μια θέση στην βιβλιοθήκη σας!

Latest News

Συνδρομή

Γραφτείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, την παλαιότερη ελληνική επιστημονική έκδοση στον Αμπελοοινικό χώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…