«Το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα»

Wine Club THESSALONIKI'96
«Το Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα»
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 The Met Hotel

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 με θέμα το «Ασύρτικο στην ηπειρωτική Ελλάδα» θα εξαντλήσουμε τη διερεύνηση των εκφράσεων της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου.

Όπως μας εξηγούν οι οινοποιοί «υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των κρασιών του Ασύρτικου από τη Σαντορίνη -που είναι εξάλλου και η πατρίδα της ποικιλίας- από αυτά άλλων περιοχών. Στη Σαντορίνη είναι πιο έντονος ο μεταλλικός χαρακτήρας. Αντίθετα στα Ασύρτικα της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκαλύπτεται ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Επίσης τα κρασιά της ηπειρωτικής χώρας εμφανίζονται πιο γεμάτα, με περισσότερο σώμα».

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» στη συνάντησή μας. Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στις 20.00, με οδηγό την χημικόοινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Θα δοκιμάσουμε, τυφλά όπως πάντα, κρασιά από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφοντας τις διαφοροποιήσεις σε αρωματικά προφίλ και γευστικά στυλ. Κλασικές αλλά και καινούργιες ετικέτες, όλα τους κορυφαία Ασύρτικα.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2016 – 2017 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Πληροφορίες: Wine Plus: 2310 888311, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.wineplus.gr

Last modified on Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 14:22
Tagged under
Share this article

Τα νέα μας

E-shop

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μετράει στο σύνολό του 83 προϊόντα. Περιοδικά αλλά και βιβλία, για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες, για το κρασί και το αμπέλι αλλά και για τα αποστάγματα, τον ζύθο και την γαστρονομία. Όλα τους περιμένουν για μια θέση στην βιβλιοθήκη σας!

Latest News

Συνδρομή

Γραφτείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, την παλαιότερη ελληνική επιστημονική έκδοση στον Αμπελοοινικό χώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…