Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στην Vinitech - Sifel 2016

Στις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου έλαβε χώρα, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Bordeaux, η Διεθνής Έκθεση Αγροτικού και Βιομηχανικού Εξοπλισμού «Vinitech-Sifel 2016».

Στην σημαντική αυτή έκθεση έδωσε το παρών μια αντιπροσωπεία της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. Σκοπός της ήταν να παρακολουθήσει από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του εξοπλισμού στον αγροτικό και βιομηχανικό κλάδο, που καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής του οίνου, από το αμπέλι μέχρι την φιάλη και την διακίνηση του τελικού προϊόντος.

Την έκθεση, που συμμετείχαν 850 εκθέτες, επισκέφτηκαν περίπου 46.000 επισκέπτες με το 15,5% εξ αυτών να είναι διεθνείς, από κάθε γωνιά της γης, γεγονός που υποδηλώνει και τον αντίκτυπο της έκθεσης παγκοσμίως.

Η αντιπροσωπεία της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.  μετά την υποδοχή στο εκθεσιακό κέντρο από την εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρείας,  κατάφερε να έχει επαφές με επιχειρήσεις που είχαν περίπτερα και παράλληλα συνομίλησε με τους εκθέτες που κατέκτησαν τα φετινά βραβεία καινοτομίας, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μελλοντικό τοπίο στον αμπελοοινικό τομέα.

Επίσης είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε τεχνικές επισκέψεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της έκθεσης, σε περιφερειακούς αμπελώνες της περιοχής, οι οποίες έχουν σαν στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων για την κουλτούρα της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης σε μια τόσο φημισμένη οινοπαραγωγό περιοχή. Ταυτόχρονα τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. παρακολούθησαν ειδικά εργαστήρια γευσιγνωσίας Οίνου και Οινοπνευματωδών Ποτών ‘Profiling', στα οποία επισημαίνονται τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης έρευνας για το θέμα των αρωματικών προφίλ των οίνων και των οινοπνευματωδών ποτών.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι η επίσκεψη στο μουσείο οίνου «La Cité du Vin». Ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την ανάδειξη της αμπελοοινικής παράδοσης της περιοχής του Bordeaux και της Γαλλίας γενικότερα, αλλά και την ανάπτυξη της ίδιας της πόλης. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να μυηθεί στον χώρο του κρασιού με την χρήση διαδραστικών πολυμέσων.

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στην παρακολούθηση των εξελίξεων στον οινικό τομέα επιδιώκοντας ως φορέας, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την σωστή ενημέρωση των μελών της και να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του οινικού κλάδου της χώρας μας.

Για την ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.

Μανωλόπουλος Παναγιώτης
Πρόεδρος

Βέκιου Τζέλα
Γεν. Γραμματέας

Last modified on Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 19:12
Tagged under
Share this article

Τα νέα μας

Latest News

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «ΕΓΓΡΑΦΗ»:

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
210.67 16 932

Ημέρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας:
10.00 - 18.00

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…