Κιβωτός γηγενών ποικιλιών αμπέλου και εκπαιδευτικό οινοποιείο στα πρώην βασιλικά κτήματα

Μια κιβωτό με όλες τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και ένα πρότυπο εκπαιδευτικό οινοποιείο, στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου. Την πρόταση αυτή, με την οποία αξιοποιούνται οι συναφείς εγκαταστάσεις - κτίσματα του παλαιού οινοποιείου και τα 200 στρέμματα αμπελώνα των πρώην βασιλικών κτημάτων, κατέθεσε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) κ. Βαγγέλης Αργύρης, εντάσσοντάς την στη σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική πολιτική της οργάνωσης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Ακαδημίας Ελληνικού Οίνου.

Ο κ. Αργύρης, που προέβη στη γνωστοποίηση της πρότασης αναπτύσσοντας τους άξονες της πολιτικής της ΕΔΟΑΟ  στο Διεθνές Συμπόσιο "Άμπελος 2017" στη Σαντορίνη, χαρακτήρισε προτεραιότητα την υλοποίηση της πρότασης καθώς διασυνδέεται και με τους τομείς έρευνας και ανάδειξης του οινικού πολιτισμού, ενώ  υπενθύμισε ότι ετέθη για πρώτη φορά προ ετών από τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Η επιτάχυνση του αμπελουργικού σχεδιασμού, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων και του αμπελουργικού εισοδήματος καθώς και τη σύνδεση της αμπελοκαλλιέργειας με το στρατηγικό σχεδιασμό marketing, η προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού με επικαιροποίηση, μεταξύ άλλων, του στρατηγικού σχεδιασμού, η περαιτέρω ανάπτυξη του οινοτουρισμού,  η έρευνα και καινοτομία αλλά και το κεφάλαιο του οινικού πολιτισμού, αποτελούν, όπως τόνισε ο κ. Αργύρης, τους τομείς στους οποίους θα κινηθεί και το επόμενο διάστημα η ΕΔΟΑΟ, με πνεύμα υψηλού επαγγελματισμού, συνέπειας και διαμόρφωσης συναινέσεων.

Last modified on Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 14:51
Tagged under
Share this article

Τα νέα μας

Latest News

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «ΕΓΓΡΑΦΗ»:

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
210.67 16 932

Ημέρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας:
10.00 - 18.00

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…