Την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Τρίπολη, υπό την διοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με σκοπό να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου.

Ο κος Γιάννης Τρουπής του Κτήματος Τρουπή, σαν Αντιπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αλλά και με την ιδιότητα του Γεν. Γραμματέα Οινοποιών Πελοποννήσου, στο 2:19:30 αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προσεγγίζεται το στρατηγικό πλάνο για την δημιουργία βιώσιμης και δημιουργικής ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι «απαιτούμε διάλογο με ουσία και όχι φανφάρες». Συνεχίζοντας ζητάει την άμεση θέσπιση κανόνων για την έγκαιρη τροποποίηση τεχνικών φακέλων Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε., την απαραίτητη επιπλέον στελέχωση του τμήματος αμπέλου του Υπουργείου και των ΔΑΟΚ και καταλήγει στο θέμα του φόρου στο κρασί.

Στο 2:31:00 ξεκινάει την παρέμβασή του ο κος Σπύρος Λαφαζάνης της Οινοποιίας Λαφαζάνη, ο οποίος εκπροσωπώντας του οινοποιούς της Πελοποννήσου, επισημαίνει την καθυστέρηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην έγκριση και υλοποίηση των προγραμμάτων που αφορούν τις αγορές του εξωτερικού, παρουσιάζει τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης προσοχής όπως την διακίνηση παράνομου "μαύρου" κρασιού και κρασιού από μη οινοποιήσιμες ποικιλίες καθώς και το μεγάλο πλήγμα που έχει επιφέρει ο Ε.Φ.Κ. στο σύνολο του αμπελοοινικού κλάδου, ενώ πριν κλείσει κάνει μία αναφορά στην μείωση των κρατικών εισόδων από την παρουσία χύμα τσίπουρου στην ελληνική αγορά και στον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες παραγωγής του.

Τέλος, ο κος Νίκος Βλάχος, στην παρέμβασή του στο 2:43:45 επικεντρώνεται γύρω από το κρασί της Νεμέας και ζητάει από τους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες ώστε να μπορέσει η να ιδρυθεί η πρώτη στην Ελλάδα μονάδα προστασίας και διαχείρισης ζώνης, που θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής.

Last modified on Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 21:11
Share this article

Τα νέα μας

Latest News

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Παρακαλούμε εισάγετε το email σας στο παρακάτω πεδίο και πατήστε «ΕΓΓΡΑΦΗ»:

Επικοινωνία

Τηλέφωνο:
210.67 16 932

Ημέρες λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή

Ώρες λειτουργίας:
10.00 - 18.00

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…