Στην Αμερική η βιομηχανία της κάνναβης μπορεί να αποτελέσει απειλή για το κρασί γι αυτό διοργανώνονται συμπόσια για την σωστή ενημέρωση του κλάδου. Η χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη σε 6 πολιτείες των Η.Π.Α. και από τις αρχές του 2018 νομιμοποιήθηκε και στην Καλιφόρνια.


Η νομιμοποίηση αυτή προβλημάτισε αρκετά τον κλάδο του κρασιού, ειδικότερα τους οινοπαραγωγούς μιας και η βιομηχανία της κάνναβης μπορεί να είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής τόσο σε ποσοστά καταναλωτών όσο και σε αγροτικές πήγες όπως η διαθεσιμότητα της γης και πηγές νερού.


Από την άλλη μεριά, αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους οινοπαραγωγούς καθώς και νέες συνεργασίες.


Σύμφωνα με τον George Christie, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Wine Industry Network, η βιομηχανία του κρασιού είναι από μόνη της πολύ ανταγωνιστική και κάθε τι που επηρεάζει το κέρδος του οινοπαραγωγού αποτελεί άγχος. Σχετικά με την πρόσφατη νομιμοποίηση δήλωσε πως “κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς θα επηρεάσει η βιομηχανία της κάνναβης τον κλάδο του κρασιού”.


Για να καλύψει αυτή την ανασφάλεια, το Wine Industry Network οργανώνει το πρώτο συμπόσιο για κρασί και κάνναβη (Wine & Weed Symposium) στις 10 Μαΐου 2018 στο Σαν Λουίς Ομπίσπο στην  πολιτεία της Καλιφόρνια. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι σχεδιασμένη περισσότερο για τους επαγγελματίες του κρασιού με σκοπό να τους ενημερώσει για την βιομηχανία της κάνναβης και να τους προετοιμάσει για την νέα πραγματικότητα. Θα αναλύσει θέματα όπως η αγορά της κάνναβης, η επιρροή στον οινικό κλάδο και θα προσπαθήσει να κάνει κάποιες προβλέψεις σχετικά με το μέλλον των δύο βιομηχανιών.

Ο George Christie πιστεύει ότι οι 2 βιομηχανίες έχουν περισσότερα κοινά παρά διαφορές και πως θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για συνεργασία.


Στο συμπόσιο κρασιού και κάνναβης τον Μάιο αναμένονται 200 με 300 άτομα ενώ έχει ήδη οργανωθεί ένα ακόμη συμπόσιο για τον Αύγουστο του 2018 στην Σάντα Ρόζα.

Last modified on Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 12:22
Share this article

Τα νέα μας

E-shop

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μετράει στο σύνολό του 83 προϊόντα. Περιοδικά αλλά και βιβλία, για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες, για το κρασί και το αμπέλι αλλά και για τα αποστάγματα, τον ζύθο και την γαστρονομία. Όλα τους περιμένουν για μια θέση στην βιβλιοθήκη σας!

Latest News

Συνδρομή

Γραφτείτε συνδρομητές στο περιοδικό ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, την παλαιότερη ελληνική επιστημονική έκδοση στον Αμπελοοινικό χώρο.

Εγγραφή στο Newsletter

Θέλετε να μαθαίνετε νέα μας? Γραφτείτε στο Newsletter μας!

Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Περισσότερα…